Matematik

Ved hvilket salg har virksomheden størst dækningsbidrag?

27. maj 2022 af katrinemar

Hej, er der en der kan hjælpe mig med opgave c 

Jeg skal finde ud af "Ved hvilket salg har virksomheden størst dækningsbidrag?"

Jeg får et negativt tal frem, som helst skal være positivt tænker jeg


Svar #1
27. maj 2022 af katrinemar

Her er mine beregninger 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2022 af ringstedLC

- Din dækningsbidrag-fkt. er ikke rigtig.

- Det er den optimale salgspris, ikke dækningsbidrag, der skal findes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2022 af mathon

   \small \small \small \small \begin{array}{llllll}&& DB(x)=-0.0001x^3+0.041x^2+87.95x\\\\ &&DB{\, }'(x)=-0.0003x^2+0.082x+87.95\\\\&& \textup{solve}\left (-0.0003x^2+0.082x+87.95=0,x \right )\mid x>0\\\\&&x=\frac{10\cdot \left ( \sqrt{28066}+41 \right )}{3}=695.097\\\\\\ \textup{maksimalt DB }\\\textup{ved salget:}\\&&R\left ( \frac{10\cdot \left ( \sqrt{28066}+41 \right )}{3} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2022 af Anders521

#1

Vedhæftet fil:MaksDækningsbidrag.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2022 af ringstedLC

#2 rettelse:

- Din dækningsbidrag-fkt. er ikke rigtig.

- Det er den optimale salgspris, ikke dækningsbidrag, der skal findes.


Svar #6
27. maj 2022 af katrinemar

Mange mange tak, nu ser jeg det.

Kan i hjælpe mig med at tjekke om dette er rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2022 af ringstedLC

1. Sikkert OK, - kun du kender s(x) fra "hhx221mab".

2. 

\begin{align*} DB(750) &= -0.0001\cdot 750^3+0.041\cdot 750^2+87.95\cdot 750 \\ &\;{\color{Red} \neq }\;89025.000 \end{align*}

Dækn.-bidraget er et beløb der højest skrives med to decimaler.

3. Nej. For 2. og 3.; se på graferne.

4. OK, dog bør der afrundes til et helt antal.

5. og 6. #3 har beregnet det optimale antal stk's.

7. OK. Opstil det matematisk.

8. Se på graferne.


Svar #9
27. maj 2022 af katrinemar

Super mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ved hvilket salg har virksomheden størst dækningsbidrag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.