Fysik

Forklaring af værdier ift. energibalancemodellen

27. maj 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Hej, jeg forstår ikke lige hvordan man er kommet frem til følgende værdier der er markeret med rødt hhv. 78 grader og temperaturen for omgivelserne er 180 grader samt deltaH er 2250000 J/kg, for tænkte egentlig man ville sige 67425J/3,09 kg = 21820 J/kg?

Værdierne er vedhæftet her
 


Svar #1
27. maj 2022 af Lise123Lise

Værdier jeg er i tvivl om:


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2022 af ringstedLC

Det kunne være den specifikke fordampningsvarme for dejen:

\begin{align*} Q_\textup{fordampn.} &= m_\textup{fordampn.}\cdot L_\textup{fordampn.} \\ &= m\cdot x_\textup{fordampn.}\cdot 2250000\,\tfrac{\textup{J}}{\textup{kg}} \\ Q_\textup{fordampn.} &= 3.09\,\textup{kg}\cdot 5\%\cdot 2250000\,\tfrac{\textup{J}}{\textup{kg}} \end{align*}

78 ºC er måske den temp. der skal nås inde i dejen. 180 ºC er ovnens termostat og de 100 ºC kunne være dejens overfladetemp.

Vedhæft "indledende" oplysninger, og ikke kun "Det oplyses yderligere".


Svar #3
27. maj 2022 af Lise123Lise

Tak! Er det bare generelt at ovnens termosat er 180°C? I forhold til de 2250000 forstår jeg bare ikke lige hvordan den blev beregnet ud fra de oplysninger man har fået givet.

 De indledende oplysninger var bare:
 


Skriv et svar til: Forklaring af værdier ift. energibalancemodellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.