Matematik

Dobbeltlogaritmisk koordinatsystem

29. maj 2022 af Ndldjdksjd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået spørgsmålet: Bevis grafen for en omvendt proportionalitet i et dobbeltlogartimisk koordinatsystem ,til min mundtlige eksamen her om lidt. Og jeg ved simpelhen ikke hvordan jeg skal bevise det.

nogen der kan hjælpe?

Tak på forhånd :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2022 af HansenDahl98

Har du kigget på https://www.webmatematik.dk/lektioner/saerligt-for-htx/andre-koordinatsystemer/dobbeltlogaritmisk-koordinatsystem 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}& \textup{Omvendt proportionalitet}\\& \textup{mellem }x \textup{ og } y\\& \textup{kan udtrykkes:}\\&&x\cdot y=a,\quad \textup{hvor }a\textup{ er en konstant}\\\\ \textup{hvoraf:}\\&& y=x^{-1}\cdot a\\ \textup{logaritmering:}\\&&\log(y)=-\log(x)+\log(a)\\\\ \textup{i dobbellogaritmisk}\\ \textup{afbildning:}\\&&Y=-X+A \end{array}


Skriv et svar til: Dobbeltlogaritmisk koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.