Matematik

Proportionalitetskonstanten

31. maj 2022 af Ndldjdksjd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Nogen som der ved hvordan man finder proportionalitetskonstanten for begge typer af proportionaliteter? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2022 af mathon

                           \small \begin{array}{lllllll} \textup{For to ligefrem proportionale}\\ \textup{variable }x\textup{ og }y\\ \textup{g\ae lder:}\\&&\frac{y}{x}=k\textup{onstant}\\\\\\ \textup{For to omvendt proportionale}\\ \textup{variable }x\textup{ og }y\\ \textup{g\ae lder:}\\&&y\cdot x=k\textup{onstant} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2022 af Eksperimentalfysikeren

Det kommer an på, hvilke forudsætninger, man har.

Hvis man vil finde proportionalitetskonstanten, k, i f(x)=k*x ud fra et sæt måleresultater, laver man en lineær regression. Den kan laves med bibetingelsen f(0) = 0.

For omvendt proportionalitet gør man det samme, men ud fra f(x) = k*(1/x), hvor man omregner de give x-værdier til reciprok værdi inden man laver regressionen.


Skriv et svar til: Proportionalitetskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.