Matematik

skalafaktor

09. juni 2022 af lmholst - Niveau: 8. klasse

hej. 

jeg laver en mattematik opgave om at jeg skal finde skalafaktoren mellem to trekanter. Jeg ved ikke hvordan man gør


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2022 af Christianfslag

Skalafaktoren beskriver størrelsesforholdet mellem to elementer. Givet at de to trekanter er ligdannede, skal du blot dividere sidernes størrelser for at finde skalafaktoren. F.eks. hvis vi har trekant ABC og abc, kan vi finde skalafaktoren ved

x=\frac{A}{a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2022 af mathon

...hvor \small x=\frac{\left |AB \right |}{\left |ab \right |} er det lineære forhold - ikke at forveksle med arealforholdet, som er \small x^2


Svar #3
09. juni 2022 af lmholst

men hvad skal jeg så gøre med bc og BC skal jeg gøre det samme som Aa


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2022 af mathon

skalafaktor er lig med
                                         længden af et linjestykke i "den store trekant" divideret med længden af det
                                         ensliggende linjestykke i "den lille trekant".


Skriv et svar til: skalafaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.