Matematik

isoler T

13. juni 2022 af Nico188f - Niveau: B-niveau

hvordan isolere man T i denne lining:

liningen

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2022 af SuneChr

Gang med (Q + a) på begge sider
Gang ind i parentesen
Hold alt med T på venstre side og hold R på højre
Sæt T udenfor en parentes
Dividér med parentesen på begge sider.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2022 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllllll}&& \alpha\cdot T=\frac{R-T}{Q+\alpha}\\&\Downarrow\\&& \alpha\cdot T\cdot \left ( Q+\alpha \right )=R-T\\&\Downarrow\\&& \alpha\cdot T\cdot \left ( Q+\alpha \right )+T=R\\&\Downarrow\\&& \left (\alpha Q+\alpha^2+1 \right )\cdot T=R\\&\Downarrow\\&&\large T=\frac{R}{\alpha^2+Q\alpha+1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2022 af SuneChr

# 0   Jamen så blev dén jo løst.


Svar #4
13. juni 2022 af Nico188f

#2

                      \small \small \begin{array}{lllllll}&& \alpha\cdot T=\frac{R-T}{Q+\alpha}\\&\Downarrow\\&& \alpha\cdot T\cdot \left ( Q+\alpha \right )=R-T\\&\Downarrow\\&& \alpha\cdot T\cdot \left ( Q+\alpha \right )+T=R\\&\Downarrow\\&& \left (\alpha Q+\alpha^2+1 \right )\cdot T=R\\&\Downarrow\\&&\large T=\frac{R}{\alpha^2+Q\alpha+1} \end{array}

tak for svaret kan du forklare hvad der sker mellem step 3 og 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2022 af mathon

Den fælles faktor T sættes uden for parentes:


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2022 af Anders521

#4 Der er en vigtig detalje, der skal indføres før ligningen ganges med Q + a.


Skriv et svar til: isoler T

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.