Matematik

Opgave matematik hjælp

10. august 2022 af lingling2200 - Niveau: A-niveau

Hej allesammen har brug for hjælp til denne opgave, håber der er en der kan hjælpe og tak på forhånd. Se gerne vedhæftet fil, kan i give formlerne som skal bruges til delopgaver a, b c ?

Se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: opg 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2022 af mathon

\small \textbf{a)}
            Forlænges vinkel v's højre ben mod højre til skæring med lodret,
            haves en retvinklet trekant med vinklerne
                                                                                  \small 90\degree\small 10\degree og \small (40\degree+w)

       


Svar #3
10. august 2022 af lingling2200

hvordan kan jeg finde b og sidegalens areal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\& b=6.7\cdot \cos(10\degree)=6.59821\approx 6.6 \end{array}
            Forlænges vinkel v's højre ben mod højre til skæring med lodret,
            haves en retvinklet trekant med vinklerne


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2022 af mathon

i #4

Underteksten skulle naturligvis ikke med endnu engang.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& \end{array}
          Sidegavlarealet kan beregnes som
          arealet af et rektangel minus arealet af to retvinklede trekanter minus arealet af et trapez.


Svar #7
14. august 2022 af lingling2200

tror ikke jeg helst forstår 4a?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2022 af ringstedLC

b) Trekantens vinkelsum er 180º. De tre vinkler i den retvinklede trekant (efter benforlængelse som beskrevet i #2):

\begin{align*} \angle v+\bigl(\angle u+\angle w\bigr)+90^{\circ} &= 180^{\circ}\\ \angle w &= 90^{\circ}-\angle v-\angle u \\\angle w &=...^{\circ}\end{align*}

Opdatér din profil mht. uddannelse.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \end{array}\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{areal af:} \\&\textup{rektangel}&\left ( 3.2+6.7\cdot \sin(10) \right )\cdot \left ( 6.7\cdot \cos(10) \right )&=&&28.7907\\\\& \textup{retvinklet n. tv.}&\left ( \frac{1}{2}\cdot 3.2 \right )\cdot \left ( 3.2\cdot \tan(10) \right )&=&0.902794\\\\& \textup{retvinklet \o v.}&\left ( \frac{1}{2}\cdot 6.7\cdot \cos\left ( 10 \right ) \right )\cdot \left ( 6.7\cdot \sin(10) \right )&=&3.83832\\\\& \textup{trapez}&\left ( \frac{1}{2}\cdot 2.6\cdot \sin(40) \right )\cdot \left (2.37+\left (2.37+2.6\cdot \cos\left ( 40 \right ) \right ) \right ) &=&\underline{5.62518}\\\\&&&&10.3663\qquad\\\\&\textup{sidegavl}&28.7907-10.3663&=&&18.4244 \end{array}


Skriv et svar til: Opgave matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.