Fysik

bremselængde af tog

15. august 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe med opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2022 af mathon


Svar #2
15. august 2022 af sabrina132

mathon, jeg kan ikke se dit svar.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{bremsearbejde}=\textup{kinetisk energi}\\\\& {\mu_k}^\textup{st\aa\l\, - st\aa \l}\cdot m\cdot g\cdot s=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\\\\& {\mu_k}^\textup{st\aa\l\, - st\aa \l}\cdot g\cdot s=\frac{1}{2}\cdot v^2\\\\& 0.58\cdot \left ( 9.82\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \right )\cdot s=\frac{\left (22.2222\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}{2}\\\\&s=\frac{\left (22.2222\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}{2\cdot 0.58\cdot \left ( 9.82\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \right )}=43.4\;\mathrm{m} \end{array}


Svar #4
15. august 2022 af sabrina132

Hej Mathon

Må jeg spørge hvad stål står for? Hvordan er du kommet frem til 0,58?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. august 2022 af mathon


Svar #6
15. august 2022 af sabrina132

1000 tak for svar og fortsat god dag;)


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. august 2022 af OliverHviid

man kan også bruge vf2=v02+2*g*d*μkstål - stål

Hvis man sætter sluthastigheden lig 0 og løser for d, så fås det korrekte resultat også.

Jeg ved godt at du allerede har fået svar, men jeg tænkte at det ikke ville skade at vise en alternativ måde at løse den på


Skriv et svar til: bremselængde af tog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.