Matematik

Halveringskonstanten

16. august 2022 af Josefine000 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave hvor jeg skal finde halveringskonstanten ud fra en graf. Opgaven SKAL løses i hånden, og er derfor på helt bar bund.

Vh Josefine 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2022 af ringstedLC

Aflæs to sikre støttepunkter, bestem a og beregn så halveringskonstanten.

Du finder formlerne i FS.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{to "sikre" punkter:}&\left ( 0,48 \right )\textup{ og }\left ( 1,12 \right )\\\\& y=48\cdot a^x\\\\& 12=48\cdot a \\\\&a=0.25\\\\& X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( 0.5 \right )}{\ln(0.25)}=0.5 \end{array}


Skriv et svar til: Halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.