Matematik

parameterfremstillinger

21. august 2022 af nikita0876 - Niveau: B-niveau

Her problemer med denne opgave.

Der er opgivet parameterfremstillinger for to linjer. Angiv for hver linje koordinater til en retningsvektor, koordinater til en normalevektor og koordinaterne til det punkt, der svarer til parameterværdien 3.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2022 af peter lind

Parameterfremstillingen har formen a+b*t hvor a og b er vektoret. b er en retningsvektor, b's tværvektor er en normalvektor. Den sidste. Sæt x = 3 og regn vektoren ud


Svar #2
21. august 2022 af nikita0876

forstår ikke helt, skal jeg bare forsøge mig frem indtil jeg finder en parameterfremstilling med værdi på 3?


Svar #3
21. august 2022 af nikita0876

er parameterfremstillingen formlen ikke: (x/y) = (x0/y0) + t * (r1/r2)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2022 af ringstedLC

#2: Nej:

(xy) = (x0y0) + t · (r1r2)

(xy= (x0 + 3 · r1y0 + 3 · r2)


Svar #5
21. august 2022 af nikita0876

okay, har forstået det nu

virker denne her så til opgaven?

(x ,y) = ( 3, -4 ) + 3 * (1,-1) = ( 3 + 3, -4 - 3) = ( 6, -7 )


Svar #6
21. august 2022 af nikita0876

havde en normalvektor ( 1, -1) lavet om til retningsvektor ( 1, 1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2022 af ringstedLC

#5 Det gør den vist. Kontrol: "Flyt" 3 gange punktet (3, -4) med vektoren (1, -1) og se om du får (6, -7).


Svar #8
21. august 2022 af nikita0876

det forstår jeg ikke hvad du mener med det 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2022 af ringstedLC

#8: "Flyt" burde være parallelforskyd:

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #10
21. august 2022 af nikita0876

når okay, men den ser da okay ud, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2022 af ringstedLC

#10: Jo. Det var den skitse, du selv skulle lave for at kontrollere din udregning:

\begin{align*} \binom{x}{y} &= \binom{3}{-4}+t\cdot \binom{1}{-1}\;,\;t\in\mathbb{R} \\ t=3\Rightarrow \binom{x}{y} &= \binom{3+3}{-4-3}=\binom{6}{-7} \end{align*}


Svar #12
21. august 2022 af nikita0876

når ej, mange gange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: parameterfremstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.