Matematik

grafer

22. august 2022 af magipayer - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp til opgave a og b 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2022 af mathon

a)              

               f '(x) = 6x2 - 8x - 3

               f '(0) = 6·02 - 8·0 - 3 = -3

               tangentligning:
                                          y = -3·(x-0) + 8

                                          y = -3x + 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2022 af peter lind

a) tangentens ligning i (x0, y0) er y = f'(x0)*(x-x0) + y0

b) løs ligningen f(x) = tangentens ligning


Svar #4
22. august 2022 af magipayer

kan du forklare hvad der bliver gjordt i opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2022 af peter lind

se #3


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2022 af ringstedLC

a) Tangering i A kræver:

1: y = -3 · 0 + 8 = yA = f(0)

Funktionen og l har samme y-værdi i A.

2: '(0) = al

Funktionens- og linjens hældning har samme størrelse i A.


Skriv et svar til: grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.