Matematik

Stamfunktion og ubestemt integral

08. september 2022 af helpn - Niveau: A-niveau

Hej

Er der en der kan hjælpe med den her opgave?


Svar #1
08. september 2022 af helpn

Det er forresten uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2022 af mathon

Hvis G(x) er stamfunktion til g(x), er G'(x) lig med g(x).


Svar #3
08. september 2022 af helpn

Kan du måske vise mig det? Har mange af den slags opgaver her, så skal nok bare have hjælp til den ene opgave her. Forstår heller ikke helt den sidste del hvor jeg skal finde 2 andre stamfunktioner til g.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2022 af ringstedLC

#2

Hvis G(x) er stamfunktion til g(x), er G'(x) lig med g(x).

\begin{align*} \Bigl(8\sqrt{x}-2e^{3x}+3\ln(x)+1\Bigr)' &\overset{?}{=} \frac{4}{\sqrt{x}}-6e^{3x}+\frac{3}{x} \end{align*}

Når g integreres dannes en stamfunktion, der indeholder en int.-konstant. Forskellige værdier af denne giver andre stamfunktioner til g.


Skriv et svar til: Stamfunktion og ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.