Matematik

Parkeringspladser i Fårup Sommerland

14. september 2022 af Karina90990 - Niveau: 8. klasse

Parkeringspladsen har et areal 75.000 m2 Vejene udgør 40%

En parkeringsplads til en bil fylder 2,5 · 5,5 meter. Hvor mange parkeringspladser kan der ca. være på Fårup Sommerlands p-plads? 


Svar #1
14. september 2022 af Karina90990

hHjælp gerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2022 af Moderatoren

Find ud af, hvor meget én bil fylder. Find derefter, hvor meget plads parkerinspladsen har. 


Svar #3
14. september 2022 af Karina90990

er svaret 3272 pareking pladserr ca?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2022 af Moderatoren

Skriv din udregning


Svar #5
14. september 2022 af Karina90990

2,5*2,5= 13,75 m2  en bil fylder 

40% af 75000 m2=  0,6* 75000= 45000 vejen udgør

45000/13,75= 3272,8= 3272 pladser


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2022 af SuneChr

Resultatet er rigtigt, når det skal være et cirka-resultat.
Der er lige et par skønhedsfejl i din opstilling.
Areal til rådighed for parkering = 0,6·75000 m2
Antal parkeringsbåse á 2,5 m × 5,5 m = 0,6·75000 m2 / (2,5 m · 5,5 m) = 3272 (helt tal)
Jeg skrev i begyndelsen, når det skal være et cirka-resultat.
Vi kender ikke det virkelige parkeringslandskab og kan ikke vide, hvor meget "spild" der er.
Et rektangel kan placeres på mange måder indenfor et område og give forskelligt antal, det
er muligt at placere. Men dit resultat er rigtigt i denne opgave her, og er det maksimalt opnåelige antal.


Skriv et svar til: Parkeringspladser i Fårup Sommerland

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.