Matematik

hjælp til mat

15. september 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej,

Nogen der ved hvordan jeg løser x og y her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2022 af peter lind

Trøk den sidste ligning fra den første


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2022 af ringstedLC

b. Du kan omskrive den ene ligning og så sætte højresiderne lig hinanden for at bestemme x:

\begin{align*} y=\tfrac{2}{3}x+1 &\wedge y-x+4=0 \\ y=\tfrac{2}{3}x+1 &\wedge y=x-4 \\ \Rightarrow \tfrac{2}{3}x+1 &=x-4 \\ x &= (...) \end{align*}

Sæt så x ind i én af ligningerne fx:

\begin{align*} y-x+4 &= 0 \\ y-(...)+4 &= 0 \\ y &= (...)-4 \\ y &=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2022 af PeterValberg

#0 Der er tale om to ligninger med to ubekendte,
     du kan eventuelt se denne video < LINK >
     der gennemgår forskellige løsningsmetoder.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.