Matematik

differentialregninger

15. september 2022 af saliey - Niveau: A-niveau

Hej, nogen kan forklarer mig den her opgave?

Vedhæftet fil: øvelse 215.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2022 af ringstedLC

215: Du skal bruge tangentligningen, har punktet (x0f(x0)) og mangler diff.-kvotienten i punktet:

- Isolér y ' i diff.-ligningen.

- Indsæt punktet og bestem diff.-kvotienten.

- Indsæt i tang.-ligningen:

\begin{align*} \sqrt{x}\cdot y' &= x-e^{2y} \\ y' &= \frac{x-e^{2\,\cdot \,f(x_0)}}{\sqrt{x_0}}= ... \\ y &= y'\cdot (x-x_0)+f(x_0) \end{align*}


Skriv et svar til: differentialregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.