Matematik

Lineære funktioner

19. september 2022 af Emily199 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med den her opgave??

To Lineære funktioner f og g er givet ved 

f(x) = 2x + k og

g(x) = -x+3k

hvor k er et tal 

opgave:

Bestem tallet k så graferne for f og g skærer hinanden når x = 10 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2022 af nyegaard19

Det gøres ved at løse ligningen:

f(10) = g(10)

2x + k = - x + 3k

2 * 10 + k = - 10 + 3k

. . .

resten kan du sikkert klare selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2022 af PeterValberg

I forlængelse af #1

Se eventuelt denne video < LINK > om ligninger med én ubekendt i første grad

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.