Matematik

Funktionen f er givet ved f (x) = x · ln(x). Undersøg, om y = 2x − e er en ligning for tan- genten til grafen for f i punktet P (e, f (e)).

20. september 2022 af ellaerica - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med at opklare den opgave.

Funktionen f er givet ved f (x) = x · ln(x). Undersøg, om y = 2x − e er en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P (e, f (e)).

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2022 af SuneChr

Brug tangentligningen
   y - f (e)  =  f '(e)·(x - e)
og sammenlign med den formodede tangentligning.


Skriv et svar til: Funktionen f er givet ved f (x) = x · ln(x). Undersøg, om y = 2x − e er en ligning for tan- genten til grafen for f i punktet P (e, f (e)).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.