Matematik

Bedre formulering

22. september 2022 af Nk1456 - Niveau: 9. klasse

Hej Derude, jeg her besvaret de her to spørgsmål, men jeg ved ikke, hvordan jeg bedre skal formulere at svarene er 1,0059 og 1,0040. Nogen der kan formulere på en god måde, hvorfor det er sådan. 

Befolkningstal vurderes ofte  at vokse med en bestemt procentdel hvert år. I Danmark er  befolkningstilvæksten på 0,59 % om året i 2018.

A Hvordan vil fremskrivningsfaktoren være for Danmarks befolkningstilvækst ifølge prognosen fra CIA?

B Hvordan vil fremskrivningsfaktoren være for Ukraine, som ifølge CIA har en befolkningstilvækst på 0,4 %?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2022 af ringstedLC

Kom med din formulering, så vi om muligt kan hjælpe dig til at gøre den bedre.


Svar #2
22. september 2022 af Nk1456

Jeg har ikke rigtig en formulering jeg hed bare at det er 1,0059 for hvis ikke der stod 1 foran jamen så ville der ikke være tale lm en stigning

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2022 af ringstedLC

A:

\begin{align*} Bef(x) &= b\cdot a^x\,,\;a>1 \\ a &= 1+\tfrac{p}{100}\,,\;p=\textup{procentvis v\ae kst} \\ a_{DK} &= 1+\tfrac{0.59}{100}=1.0059 \end{align*}


Svar #4
22. september 2022 af Nk1456

Tak :)

Svar #5
23. september 2022 af Nk1456

Hvordan ved du dog at du skal dividere med 100

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2022 af ringstedLC

Det er omregning af procent til decimaltal.


Svar #7
23. september 2022 af Nk1456

ah ja tak!!!!


Skriv et svar til: Bedre formulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.