Matematik

Zombie regning

23. september 2022 af Excel10 - Niveau: A-niveau

Zombi-dræberen Zonja reducerer antallet af zombier med 16% om ugen!

I dag er der 10.000 zombier!

Hvor mange zombier er der tilbage om 5 måneder, hvisn måned sættes til 4 uger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

10.000 * (1 - 0,16)5*4 = 

Startværdien 10.000 bliver reduceret med en faktor 0,84 hver gang der er gået 1 uge. Så startværdien skal ganges med 0,84 ialt 20 gange, dvs. ganges med 0,8420.


Svar #2
23. september 2022 af Excel10

Mange takker, men hvorfor reducere med 0,84?

Jeg troede det var 16% der faldte og ikke 0,84

Undskyld jeg spørger, jeg er en folkeskole elev i 6. klasse som er helt vild med matematik, og vil lære mere tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Når du trækker 16% fra et tal, så er det nye tal 84% af det gamle tal. Altså at trække 16% fra er det samme som at gange med 0,84.

x - 0,16x = x(1 - 0,16) = 0,84x


Svar #4
23. september 2022 af Excel10

Mange tak.

Jeg er ekstremt taknemmelig.


Skriv et svar til: Zombie regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.