Matematik
procentregning
24. september 2022 af
shain
-
Niveau: 9. klasse
a)En mand har fået at vide, at hans løn på 25.000 kr vil stige med 5 %. Hvor meget stiger hans løn med?
b) Han skal til gengæld arbejde 1/8 mere hver dag! Han arbejder fra kl 8:00 til 15:35! Hvor mange flere minutter skal manden arbejde pr dag?
a) 25000(1,05)=26500
26250-25000=1250 kr.
b) Hvad skal jeg tage 1/8 af? skal jeg lave timer om til minutter og tage 1/8 af det? Han arbejder 455 minutter som er 7 timer og 35 minutter
b) Han skal til gengæld arbejde 1/8 mere hver dag! Han arbejder fra kl 8:00 til 15:35! Hvor mange flere minutter skal manden arbejde pr dag?
a) 25000(1,05)=26500
26250-25000=1250 kr.
b) Hvad skal jeg tage 1/8 af? skal jeg lave timer om til minutter og tage 1/8 af det? Han arbejder 455 minutter som er 7 timer og 35 minutter
Svar #1
24. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)
a)
5% af 25.000 kr er
0,05 * 25.000 kr = 1.250 kr
b)
Han arbejder 7 timer og 35 minutter. Dette svarer til
7*60 minutter + 35 minutter = 455 minutter
1/8 heraf er
1/8 * 455 minutter = 57 minutter
Skriv et svar til: procentregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
