Matematik

lineære funktion

25. september 2022 af trizaaa - Niveau: C-niveau

hej, er du nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave 

Alberte sparer også op.
Efter 5 uger har hun 335 kroner og efter 11 uger har hun 473 kroner
Hvor meget sparer Alberte op per uge ?
Hvor meget havde hun fra start?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2022 af jl9

Man kan  skrive det på en lineær funktion f(x) = a*x + b, hvor a er opsparing per uge og b er opsparing fra start. Så er det to ligninger med to ubekendte:

335 = a*5 + b
473 = a*11 + b


Skriv et svar til: lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.