Matematik

Sejl på skib

28. september 2022 af Mulllau - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til denne opgave 

Jeg har regnet opgave a) ud ved at bruge cosinus a^2=b^2+c^2-2*b*c*cosA og har fået resultatet 71.0818

Jeg er helt lost i opgave b)

Vedhæftet fil: Opg 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2022 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2022 af peter lind

cos(D) = 16/64


Svar #3
28. september 2022 af Mulllau

Er det så 0.25?

Hvad skal jeg så bruge arealet til?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2022 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&.& \left | BC \right |=\sqrt{36^2+88^2-2\cdot 36\cdot 88\cdot \cos\left ( 51\degree \right )} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2022 af mathon

               \small \small \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\.&& D=\cos^{-1}\left ( 0.25 \right )=75.52\degree \end{array}


Svar #6
28. september 2022 af Mulllau

Arrrgh nu forstår jeg det

Mange tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

#2 Hvor har du det fra. Det gælder kun, hvis vinkel E er ret.

#3. Se først på trekant ABC. Du kan finde dens areal ud fra de to givne sidelængder og vinkel A, idet arealet er ½AB*AC*sin(A). Det trækker du fra det samlede areal. Så har du arealet af trekant DEC. Her kender du så arealet og langderne af de to sider, der mødes i D, så du kan bruge samme formel til at finde D.


Svar #8
28. september 2022 af Mulllau

Okay det giver mening. jeg kunne heller ikke forstå hvorfor jeg fik arealet oplyst hvis jeg ikke skal bruge det.

Jeg har fået arealet af DEC til 449 og vinkel D til 61.277 

Er det rigtigt eller har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

Det får jeg også.

PS: Det er rart at se, at der er nogen, der ser kritisk på svarene.


Svar #10
28. september 2022 af Mulllau

Super mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Sejl på skib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.