Biologi

Gæring og nedbrydning

01. oktober kl. 16:01 af Annicca - Niveau: C-niveau
Jeg har om emnet “økologi og økosystemer”.
Vi har nu om gæring, nedbrydning, anaerob og aerob.
Jeg forstår dog slet ikke, hvad meningen er med gæring og nedbrydning.
Jeg ved, at anaerob i respiration er ikke med ilt til stede, hvorimod anarob kræver ilt.

Hvad har det med gæring og nedbrydning at gøre??


Håber I forstår spøgsmålet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober kl. 16:23 af ringstedLC

#0
Jeg ved, at anaerob i respiration er ikke med ilt til stede, hvorimod anarob kræver ilt.

aerob (+ ilt)  og anaerob (- ilt) er tillægsord, der beskriver om en bestemt organisme nedbryder (forbrænder) næring ved brug af ilt eller uden brug af ilt.

Gæring er den udviklede CO2 af gærens nedbrydning af sukkerstofferne i fx brøddej.


Skriv et svar til: Gæring og nedbrydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.