Biologi

BIOLOGI- DET HASTER!!

02. oktober 2022 af ebgobrr - Niveau: 9. klasse

Hvor meget af ferskvandet er IKKE bundet i iskapper og gletsjere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2022 af Amatøren

Hej. Det er vist cirka 70 procent af ferskvandet på Jorden, der er bundet i iskapper og gletsjere, og ferskvandet udgør ifølge Geus ca. 2,5 af den samlede mængde vand på kloden. 

Først bestemmes hvor stor en procentdel af ferskvandet, der er bundet i iskapper og gletsjere, dvs.

70% af 2,5 = (70/100)*2,5 = 1,75%

2,5% - 1,75% = 0,75%, altså er det ca. 0,75% af ferskvandet, der ikke udgøres af iskapper og gletsjere. 

Heraf kan vi bestemme hvor meget af ferskvandet, der ikke er udgjort af iskapper og gletsjere i kubikmeter (m3).

Der er ifølge Geus 1,4 mia m3 vand på kloden.

1,4 mia m3 = 1,4•10m3

2,5% af 1,4•109 m3 = 3,5•107 m3

Dvs. at der i alt er 3,5•107 m3 ferskvand på Jorden. 

0,75% af 3,5•107 m3 = 0,75% • 3,5•107 m3 ≈ 2,6•105 m3,

svarende til 260000 m3.

Altså er udgør mængden af ferskvand på Jorden, der ikke er bundet i iskapper og gletsjere omkring 2,6•105 m3


Skriv et svar til: BIOLOGI- DET HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.