Matematik

Panserformel - to versioner?

03. oktober 2022 af Stevenfeldt - Niveau: A-niveau

Jeg har set to forskellige former for panserformlen 

Denne her 

y=e^{-A(x)}\cdot \int b(x)\cdot e^{A(x)}dx

og denne her 

y=e^{-A(x)}\cdot \int b(x)\cdot e^{A(x)}dx+c\cdot e^{-A(x)}

Hvilken er den rigtige eller er de begge to rigtige? Hvad er forskellen? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2022 af we123

I den øverste er c implict i integralet i den nederste er det eksplicit skrevet ud og ganget med e^-A(x), så det to formler er ens


Svar #2
03. oktober 2022 af Stevenfeldt

Ok, det giver faktisk mening. 


Skriv et svar til: Panserformel - to versioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.