Matematik

hjælp

05. oktober 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej,

nogen der ved hvordan man skal gør hvis man skal købe en elløbehjul?

Opgaven laves ud fra

-    Lineære funktioner baseret på taldata -    

-  Indeks- og procentberegninger

Lukas er 18 år og arbejder i føtex. Han tjener 65 kr og 15 kr i tillæg i weekenderne. Han skal købe en elcykel til 20499 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{L\o n} &= \textup{timel\o n}_\textup{hverdag}\cdot \textup{timer}+\textup{timel\o n}_\textup{weekend}\cdot \textup{timer} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2022 af ringstedLC

Skriv sigende titler og undlad at spørge flere om den samme opgave.


Svar #3
05. oktober 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

Hvad med den Lineære funktioner?


Svar #4
05. oktober 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

#1

\begin{align*} \textup{L\o n} &= \textup{timel\o n}_\textup{hverdag}\cdot \textup{timer}+\textup{timel\o n}_\textup{weekend}\cdot \textup{timer} \end{align*}

Hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2022 af ringstedLC

 \begin{align*} \textup{L\o n} &= \textup{timel\o n}_\textup{hverdag}\cdot \textup{timer}+\textup{timel\o n}_\textup{weekend}\cdot \textup{timer} \\ &= \underset{f_1(x_1)}{\underbrace{65\,\tfrac{\textup{kr}}{\textup{time}}\cdot \textup{timer}_\textup{hverdag}}} +\underset{f_2(x_2)}{\underbrace{(65+15)\,\tfrac{\textup{kr}}{\textup{time}}\cdot \textup{timer}_\textup{weekend}}} \\ \textup{L\o n} &= 65\,x_1+80\,x_2 \end{align*}

Med hele opgaveteksten kan du få mere hjælp.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.