Matematik

Hjælp

05. oktober 2022 af Moehy - Niveau: A-niveau

Er der nogle som kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2022 af Quarr

Brug nulreglen.

- - -

Ja

 


Svar #3
05. oktober 2022 af Moehy

Er resultatet så:  0 v -2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} f(x)=0 &= 3x^2+6x \\ \textup{Kontrol}:(x_1,x_2) &= (0,-2)\Rightarrow f(0)=...\wedge f(-2)=... \end{align*}


Svar #5
05. oktober 2022 af Moehy

#4

\begin{align*} f(x)=0 &= 3x^2+6x \\ \textup{Kontrol}:(x_1,x_2) &= (0,-2)\Rightarrow f(0)=...\wedge f(-2)=... \end{align*}

Jeg forstår ikke helt :(

Altså er det 0 v -2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2022 af ringstedLC

Med #4 menes: Indsæt dine løsninger i funktionen og se om de passer i ligningen.

Bemærk: En andengradsligning har højest to løsninger. Så hvis dine to løsninger passer, har du fundet samtlige løsninger og behøver ikke at spørge om dét en anden gang.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2022 af MentorMath

#3

3x2+6x = 0 ⇔

3x·(x+2) = 0 ⇔ , (a·b = 0 ⇔ a = 0 v b = 0 v (a = 0 ^ b = 0)) 

3x = 0 v x+2 = 0 ⇔ 

x = 0 v x = -2 


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. oktober 2022 af ringstedLC

#7

... a = 0 v b = 0 v (a = 0 ^ b = 0)

"Logisk eller" (tegnet "∨") omfatter pr. definition også muligheden a = 0 ∧ b = 0

Nulreglen: Et produkt er nul, når mindst én af faktorerne er nul.

Bemærk: Det sproglige "eller" betyder normalt enten eller og har så betydningen:

\begin{align*} a &= 0\wedge b\neq 0 \vee b=0\wedge a\neq 0 \end{align*}

(hvis a, så ikke b eller hvis b, så ikke a)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2022 af MentorMath

Du har ret.. Ikke lige den bedste notation jeg fik lagt for aftenen


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. oktober 2022 af mathon

alternativt:

                       \small a=0\;\underline{\vee}\; \;b=0\;\vee\;a=0\; \wedge\; b=0


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. oktober 2022 af mathon

\small \small a=0\;\vee\,b=0\textup{ betyder: enten a=0 eller b=0 eller b\aa de a og b er lig med nul.}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.