Matematik

binomialfordelingen

07. oktober 2022 af larasen - Niveau: A-niveau

Hej- nogen kan hjælpe mig med at forklare figuren? 

Vedhæftet fil: binomialfordelingen.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2022 af MentorMath

P(X) = 1/2, n = 100,

hvor den stokastiske variabel X angiver antallet af successer. I dette tilfælde angiver den stokastiske variabel X hvor mange gange vi har slået krone. Antalsparameteren n angiver antallet af gange vi gentager forsøget.

Da vi har fået krone 39 gange, så er X = 39.

Acceptområdet = A = {40, ... , 60}. Altså skal X ligge i mængden A, for at den stokastiske variabel X siges at være binomialtfordelt med antalsparameteren n = 100 og sandsynligheden P = 1/2. 

Idet 39 ∉ {40, ... , 60}, så er siges X ikke at være binomialtfordelt, hvorfor vi forkaster at mønten er ærlig i denne stikprøve.


Svar #2
07. oktober 2022 af larasen

mange tak, for din forklaring 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2022 af MentorMath

Selv tak:) Har lige redigeret i konklusionen.. Det var lige lidt rodet formuleret.


Skriv et svar til: binomialfordelingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.