Matematik

Fjederkraft

09. oktober 2022 af Opello - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med spørgsmålet:

Na°r man trækker i en fjeder, er fjederkraften proportional med fjederens forlængelse. For en bestemt fjeder gælder at fjederkraften er 28 Newton na°r forlængelsen er 0,2 meter.

Indfør passende variable og bestem et udtryk for fjederkraften som funktion af fjederens forlængelse.

Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2022 af peter lind

F = -k*x

indsæt de aktuelle værdier og du får en ligning til bestemmelse af k


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2022 af mathon

eller noteret
                          \small \begin{array}{llllll} \textbf{F}=-k\cdot \textbf{x}\\\\ F=k\cdot x \end{array}


Skriv et svar til: Fjederkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.