Matematik

Målestoksforhold

12. oktober 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder lige med et hovedbrud vedr. målestolsforhold.

Hvis et billede er forstørret 18000 gange. og man skal indtegne hvor meget en mikrometer fylder.

Hvordan regner jeg så det ud?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2022 af PeterValberg

Så fylder en mikrometer vel 18000 gange mere end normal, og en mikrometer er en 1000-del millimeter, så logisk set bør der vel så være 18 mm

Tænker jeg
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{St\o rrrelsesforhold }\\\textup{Billede} &:\textup{Virkelighed} \\18000 &:1 \\ 18\cdot 10^3\, \mu\textup{m} &:1\,\mu\textup{m} \\ 18\, \textup{mm} &:1\,\mu\textup{m} \quad\bigl(\textup{kilo}\cdot \textup{mikro}=\textup{milli}\bigr) \end{align*}


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.