Matematik

Dobbeltintegral

16. oktober 2022 af SuneChr - Niveau: Universitet/Videregående

Dobbeltintegralet

\int_{0}^{3}\int_{-\sqrt{9-x^{2}}}^{\sqrt{9-x^{2}}}(x^{3}+xy^{2})\, \textup{d}y\textup{d}x

kan omskrives polært

\int_{\Theta =-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\int_{r=0}^{3}r\cos \Theta r^{2}r\textup{d}r\textup{d}\Theta

Der er to spørgsmål i tråden:

-   Hvordan er  dxdy  blevet til  rdrdΘ   ?
-   Skal/kan dobbeltintegralet tolkes, geometrisk, som rumfanget af en cirkulær halvcylinder med
    grundfladen beliggende i xy planen som halvcirkel med centrum O, radius 3, i 1. og 4. kvadrant
    og halvcylinderen afskåret af fladen med funktionen  f (x , y) = x3 + xy2   ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2022 af MandenMedMangeHatte

Er det et spørgsmål som DU stiller, eller er det et spørgsmål som en anden har stillet og som du nu sætter ind i en ny tråd? Dit svar betinger hvor meget tid jeg vil lægge i mit svar til dette spørgsmål.

Skriv et svar til: Dobbeltintegral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.