Biologi
Gæring
Kan gærceller få for meget sukker, hvis ja har det noget med osmose at gør og hvordan?
Bliver der stadig udledt co2 hvis det kommer for meget sukker?
Det vil virkelig hjælpe mug hvis nogen kunne svare på de her spørgsmåæ
Svar #1
21. oktober 2022 af mathon
Kan gærceller få for meget sukker? Ja.
På grund af osmose "udtørrer" gærcellerne (dør), selv om de
befinder sig i en opløsning.
Bliver der stadig udledt CO2, hvis der kommer for meget sukker? Nej.
Døde gærceller nedbryder ikke sukker, hvorfor der ikke dannes
CO2.
Svar #2
21. oktober 2022 af ringstedLC
Hvis gæringen skal danne alkohol i fx øl eller vin, er forholdet mellem gær og sukker vigtigt. For lidt sukker sulter gæren, gæringen stopper og der dannes for lidt alkohol. Smagen bliver ofte sur.
For meget sukker standser også gæringen (for tidligt). Det overskydende sukker gør selvfølgelig bryggen relativt sød.
Svar #3
26. oktober 2022 af L1289
#1
Kan gærceller få for meget sukker? Ja.
På grund af osmose "udtørrer" gærcellerne (dør), selv om de
befinder sig i en opløsning.
Bliver der stadig udledt CO2, hvis der kommer for meget sukker? Nej.
Døde gærceller nedbryder ikke sukker, hvorfor der ikke dannes
CO2.
Mange tak for svaret. Kan du måske hjælpe mig med at forstå hvordan procesen osmose sker i forhold til gær og sukker? på forhånd tak
Skriv et svar til: Gæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.