Matematik

desolve - differentialregning

21. oktober 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej sp

Jeg har problemer med at løse disse to opgaver, og derfor har jeg brig for hjælp til dem. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2022 af peter lind

Hvad er problemet. Så vidt jeg kan se, kan du bruge dit CAS værktøj til at finde de generelle løsninger til differentialligningerne. Derefter kan du indsætte de opgivne værdier i resultatet. Det giver i det første tilfælde 2 ligninger med 2 ubekendte som du må løse. I det andet tilfælde får du en ligning med 1 ubekendt


Svar #3
21. oktober 2022 af sabrina132

Jeg kan ikke få mit cas-værktøj tiæ at løse dem. Se vedhæfet fil


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2022 af peter lind

det kan jeg ikke hjælpe dig med, da jeg ikke kender dit CAS værktøj.

Jeg kan derimod henvise dig til din formelsamling formel 180 side 29


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{desolve}\left ( \left \{ v'({\color{Red} 0})-\frac{1}{15-t}\cdot v(t)=\frac{300}{15-t}-9.81|v(0)=0 \right \},v(t) \right ) &\rightarrow \end{align*}

er ikke en diff.-ligning, da '(0) ikke er en diff.-kvotient.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2022 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llllll} \textup{desolve}\left ( v{\, }' =\frac{1}{15-t}\cdot v+\frac{300}{15-t}-9.81,t,v\right )\quad 0\leq t\leq 14\\\\ v(t)=\frac{-4.905\cdot \left ( t^2+31.1621\cdot t-0.203874\cdot C \right )}{t-15} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2022 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llllll} v(t)=\frac{-4.905\cdot \left ( t^2+31.1621\cdot t-0.203874\cdot C \right )}{t-15},\quad 0\leq t\leq 14\\\\ v(0)=\frac{-4.905\cdot \left ( 0^2+31.1621\cdot 0-0.203874\cdot C \right )}{0 -15}=0\\\\ C=0\\\\ \textup{define }C=0\\\\\\ \textup{solve}\left ( 1000=v(t),t \right )\mid0\leq t\leq 14\\\\t=12.4 \end{array}


Skriv et svar til: desolve - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.