Biologi

Hjælp til NV eksamen om gærceller

23. oktober 2022 af emily2020 - Niveau: C-niveau

Hej jeg er i gang med at forberede mig til NV og jeg har valgt et forsøg i biologi som handler om hvordan alkohol påvirker gærceller og jeg forstår det ikke helt og har prøvet at google mig lidt frem så har lige to spørgsmål. 

Hvordan påvirkes gærcellerne af alkohol-tilsætningen? 

Og hvorfor stopper væksten af gærcellerne når der koncentrationen kommer op på 12%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2022 af ringstedLC

Alkoholen (ethanol) dannes af gærcellerne, den tilsættes ikke.

Alkoholen er et affaldsstof fra gæren. Ganske som os, har gæren også visse krav til miljøet for at kunne (over-)leve.

NB. Medicinske samlinger af organer m.m. opbevares i stærk sprit fordi den forhindrer diverse nedbrydere i at kunne leve.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2022 af Christianfslag

Gærceller producerer ethanol som et biprodukt af deres anaerobe respiration hvor pyruvat (danent ved glykolyse) fermenteres. Fordi ethanol, ligesom for os, er et giftstof for gærcellerne, vil en hvis koncentration betyde at miljøet konsekvent bliver 'fjendtligt' mod gærcellerne selv.


Skriv et svar til: Hjælp til NV eksamen om gærceller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.