Matematik

væksthastighed differentialregning

01. november 2022 af magipayer - Niveau: B-niveau

Hej kan jeg få noget hjælp til opgave b og c ved ikke hvad tallet betyder i b da jeg har udregnet f'(2) = 61.67438866 og c ved jeg slet ikke hvad jeg skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2022 af ringstedLC

b) Dit tal er rigtigt.

f er leguanens længde som funktion af dens alder målt i år. Den afledede f ' er så længdens vækst i et bestemt år, her det andet leveår.

Geometrisk fortolkning: Tallet er hældningen af tangenten til grafen i (0, f(9)). Tegn grafen med de oplyste enheder på akserne og tegn tangenten for overblik over længdens vækst..


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2022 af ringstedLC

c) Se på grafen. Hvis x = 2.5 (ca.) bliver tangenten stejlest/er væksthast. størst. Det er denne x-værdi, der skal indsættes i f  for at bestemme den ønskede længde.

Du skal altså bestemme:

\begin{align*} {f_{maks}}'(x) \Rightarrow f''(x)=f'\bigl(f'(x)\bigr) &= 0 \\ x_0 &= ... \\ \textup{L\ae ngde v. }{f_{maks}}' &= f(x_0)=...\end{align*}


Skriv et svar til: væksthastighed differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.