Matematik

differentialregning monotiniforhold

01. november 2022 af magipayer - Niveau: B-niveau

Hvordan tegner jeg funktionen f?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2022 af ringstedLC

a) Ordet "mulig" er her meget vigtig, da uendelig mange funktioner opfylder kravene:

Kravene kan sammensættes til:

\begin{align*} f(-1) &= 10\wedge f'(-1)=0\Rightarrow (-1,10)=f_{ekstr}(x) \\ f(2) &= -9\wedge f'(2)=0\Rightarrow (2,-9)=f_{ekstr}(x) \\ -3<x &< -1\Rightarrow f'(x)>0\Rightarrow f(x)\nearrow \end{align*}

Fortsæt selv med at tolke monotonilinjen, afsæt ekstrema og tegn en mulig graf for f.


Skriv et svar til: differentialregning monotiniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.