Matematik

Hjælp

06. november 2022 af Moehy - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne her opgave?

Jeg har brugt lang tid på den og er ikke kommet frem til noget fornufte.

Jeg skal finde afstanden mellem punktet og linjen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

Du skal her gøre brug af distanceformlen, men først skal du omskrive din parameterfremstilling til linjesligning, derefter kan du anvende det punkt du har fået oplyst til at bestemme afstanden til linjen. Skrive gerne, hvis det skal uddybes. 


Svar #2
06. november 2022 af Moehy

Er det her rigtig hvis jeg skal omskrive parameterfremstilling til linjesligning?

-x -2y + 8 = 0

Kan jeg nu bruge formlen for at beregne afstanden fra punktet til linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2022 af StoreNord

Næh             UPS             Jeg ville teste punktet (4,6) Det er nemlig ikke på den linje.
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

#2

Er det her rigtig hvis jeg skal omskrive parameterfremstilling til linjesligning?

-x -2y + 8 = 0

Kan jeg nu bruge formlen for at beregne afstanden fra punktet til linjen?

Det er næsten rigtigt, du mangler bare at isolere y, så der der kun står et positiv y på den ene side af lighedstegnet, for så kan du nemlig aflæse a og b på denne form ; y=ax+b


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

Der efter kan du gøre brug af distanceformlen


Svar #6
06. november 2022 af Moehy

Hvad mener du med at isolere y?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

Hele ideen er at du starter ud med at omskrive parametterfremstilling til linjensligning. 

Dette gøres først ved at omskrive din retningsvektor (4,6) til en normalvektor. Derefter indsætter du punktet og koordinaterne for din normalvektor ind i linjenligning : a(x-x0)+b(y-y0)=0

Så isolere du y og reducer, så der kun står et y på den ene side af lighedstegnet, så kan du tilsidst aflæse a og b og anvende distanceformlen


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2022 af StoreNord

Du skulle få denne her linje:


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2022 af StoreNord


Svar #10
06. november 2022 af Moehy

Skal det stå sådan: 2y = x + 8 ???


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

Ja lige præcis, så dividere du bare med 2 på begge sider af lighedstegnet, så der kun står, et y tilbage


Svar #12
06. november 2022 af Moehy

#7

Hele ideen er at du starter ud med at omskrive parametterfremstilling til linjensligning. 

Dette gøres først ved at omskrive din retningsvektor (4,6) til en normalvektor. Derefter indsætter du punktet og koordinaterne for din normalvektor ind i linjenligning : a(x-x0)+b(y-y0)=0

Så isolere du y og reducer, så der kun står et y på den ene side af lighedstegnet, så kan du tilsidst aflæse a og b og anvende distanceformlen

Skal det stå sådan: 2y = x + 8 ???


Svar #13
06. november 2022 af Moehy

#11

Ja lige præcis, så dividere du bare med 2 på begge sider af lighedstegnet, så der kun står, et y tilbage

Er det her det endelige resultat: y = x + 8 ?


Brugbart svar (1)

Svar #14
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

y=1/2x+4, hvor a=1/2 og b=4. 

Det er vigtigt, at når vi dividerer på den ene side af lighedstegnet, at vi også gører det på den anden side af lighedstegnet. 


Svar #15
06. november 2022 af Moehy

Det har jeg fuldstændig glemt, min fejl.

Det ENDELIG resultat bliver altså: y= 0,5 + 4


Brugbart svar (1)

Svar #16
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

Ja, lige præcis


Brugbart svar (1)

Svar #17
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

Nu kan du så bruge distanceformlen


Brugbart svar (1)

Svar #18
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

Du kunne egentlig også undgå at reducere, hvis du skulle støde på en ligende opgave i fremtiden og så bruge en lidt anden version af distanceformlen, men det skal være op til dig, hvilken metode du foretrækker. 


Svar #19
06. november 2022 af Moehy

Tusind tak for det Lektiehjælper101

Jeg har løst opgaven ;)

Du er en konge.


Brugbart svar (1)

Svar #20
06. november 2022 af Lektiehjælper101 (Slettet)

Super, Godt arbejde


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.