Matematik

differentialligning hjælp

11. november 2022 af Guleroden1 - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan griber jeg den her an?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
11. november 2022 af Guleroden1

er svaret y=3x+c?


Svar #2
11. november 2022 af Guleroden1

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2022 af SuneChr

Generel løsning:
y = c·ex - x - 1
Speciel løsning:
Find c ved indsættelse af x = 0 og y = 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2022 af AMelev

           
Er det med eller uden hjælpemidler?

Uden hjælpemidler: Formelsamling side 29 (180) ("Panserformlen")
Med a(x) = -1 og h(x) = x, fås y = ex·∫(x·e-x)dx + c·e-x
Til bestemmelse af ∫(x·e-x)dx benyttes partiel integration (ikke kernestof):
∫(F(x)·g(x))dx = F(x)·G(x) - ∫(f(x)·G(x))dx
Med F(x) = x og g(x) = e-x fås ∫(x·e-x)dx = x·(-e-x) - ∫(-e-x)dx = x·(-e-x) - e-x = - e-x·(x + 1)

Med CAS: ordre afhænger af værktøjet.


Skriv et svar til: differentialligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.