Kemi

Organisk kemi

16. november 2022 af emma3355r - Niveau: B-niveau

En portion af ethylpronanoat skal forsæbes i basisk opløsning med en hydroid opløsning

Den omtalte portion af esteren fylder 80,0 mL og esterens densitet er 0,884 g/L

a) beregn massen og stofmængden af den anvendte ester.

Hydroxid opløsningen er fremstillet ved at opløse kaliumhydroxid i vand

B) hvor mange gram kaliumhydroxid er nødvendig for 100% forsæbning af esteren?

kan jeg få hjælp til disse opgave? på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2022 af Christianfslag

a)

m=\rho\cdot V

n=\frac{m}{M}

b)

Kig på reaktionsskeamets forhold mellem ethylpropanoat og KOH. Hvis de reagerer 1:1 vil følgende gælde:

n(ester)=n(KOH)


Skriv et svar til: Organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.