Kemi

Afstemning - reaktionsskema

18. november 2022 af SkolleNørd - Niveau: 9. klasse

Hvordan aftemme man dette og laver et reaktionsskema, gerne mere uddybende end de andre svar jeg har fået.

Pb(NO3) + Na2SO


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2022 af mathon

                  \small Pb\left (NO_3 \right )_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Na_2SO_4\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbSO_4\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,NaNO_3\,_{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2022 af mathon

          Brug ionskemaerne fra dine tidligere tråde
plus
          reglen om saltenes ladningsneutralitet.


Svar #3
19. november 2022 af SkolleNørd

Kender ikke reglen om saltenes ladninsneutralitet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} Pb^{2+}\textup{ og }S{O_4}^{2-}\textup{ danner }PbSO_4\quad\textup{2 pos og 2 neg. ladninger = 0.}\\\\ Na^+\textup{ og }N{O_3}^-\textup{ danner }NaNO_3\quad\textup{1 pos og 1 neg. ladning = 0.}\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2022 af mathon

dvs
                           \small \small Pb\left (NO_3 \right )_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Na_2SO_4\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbSO_4\,_{\textit{(s)}}\;+\;NaNO_3\,_{\textit{(aq)}}

til sidst skal
reaktiionen afstemmes
dvs
                           \small Pb\left (NO_3 \right )_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Na_2SO_4\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbSO_4\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,NaNO_3\,_{\textit{(aq)}}


Svar #6
19. november 2022 af SkolleNørd

De tal der står formindsket lige før (s) og (aq) hvorfor forandre de sig?


Svar #7
19. november 2022 af SkolleNørd

Og hvor er 2-tallet fra Na gået hen og hvorfor?


Svar #8
19. november 2022 af SkolleNørd

Er det fordi der er 2 Na'er og på den anden side af pilen, er der kun 1 og derfor skal man skrive et stort 2-tal foran Na?


Svar #9
19. november 2022 af SkolleNørd

og på den anden side er der kun 1 Na?*


Skriv et svar til: Afstemning - reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.