Fysik

Orbit c

21. november 2022 af inyourfacemyman2005 - Niveau: C-niveau

Opgave 112.

I en termokande er der 1,25 kg vand med temperaturen 18,0 C. I kanden hælder vi 0,75 kg vand med temperaturen 72,0 C og blander det kolde og det varme vand. Beregn fællestemperaturen, idet vi antager at termokanden er en varme isoleret beholder


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \Delta E_1 &= \Delta E_2 \\ m_\textup{kold}\cdot c\cdot \Delta T_1 &= m_\textup{varm}\cdot c\cdot \Delta T_2 \\ m_\textup{kold}\cdot \bigl(T_\textup{f\ae lles}-T_\textup{kold}) &= m_\textup{varm}\cdot \bigl(T_\textup{varm}-T_\textup{f\ae lles}) \\ T_\textup{f\ae lles} &= ...^{\circ}\textup{C} \end{align*}

PS. Mærklig titel!


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2022 af SuneChr

# 1 sidste linje:
Orbit C stx dækker kernestoffet i fysik på C-niveau
# 1 Brug overskrifter der viser, hvad opgaven indeholder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2022 af SuneChr

# 2 rettes til:
# 1 sidste linje:
Orbit C stx dækker kernestoffet i fysik på C-niveau
# 0 Brug overskrifter der viser, hvad opgaven indeholder.
      Her kunne overskriften have været "Blandingstemperatur", - det vil man så kunne søge på, når
      tråden ryger ind i arkivet.
Hvis en anden spørger har fået samme opgave og søger på overskriften her, vil der være sparet tid hos
hjælperne.


Skriv et svar til: Orbit c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.