Matematik

Hjælp!

23. november 2022 af Waffel101 - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for  hjælp.

Jeg re rigtig dårlig til at opstille ligninger.

Men denne her har jeg lidt xtra svært ved, kan i hjælpe?

Et rektangel har en omkreds på 90cm. En af siderne er 3x så lang som den anden. Find længden af rektanglets sider.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2022 af MentorMath

Hej Waffel

Vi kan opstille og løse ligningen

3·x·2 + 2·x = 90 ⇔

6x + 2x = 90 ⇔

8x = 90 ⇔

x = 90/8 = 11,25

Da to af siderne er 3x, findes rektanglets sider ved

3·11,25 = 33,75

Altså er længden af to af rektanglets sider 33,75, mens længden af de to andre sider i rektanglet er 11,25.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2022 af oppenede

Kald længde L, og bredde B, og omkreds O.

Omkredsen er altid:
   O = L + L + B + B

Og opgaven siger at længden er 3 gange bredden:
   L = 3 * B

Dermed har du 2 ligninger med 2 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2022 af OliverHviid

De fire sider skal tilsammen give 90. Der er to korte og to lange. Kald de korte x og de lange 3x. Dette giver: x+x+3x+3x= 90 som man kan reducere til 8x= 90. Løs mht. x. Tjek derefter om du har regnet rigtigt ved at indsætte dit resultat på xs plads, og se om det giver 90.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.