Matematik

Mobil abonnement

30. november 2022 af Løvemand2300 - Niveau: 7. klasse

Hej

Har svært ved følgende opgave:

Peter skal have nyt mobilabonnement og kan vælge mellem to forskellige løsninger. Han har regnet ud, at han højst ringer i 2 timer om måneden.

Hvis Peter vælger abonnement A, skal han betale 150 kr. for 2 timers taletid om måneden.

Peter kan også vælge abonnement B, hvor han hver måned skal betale 20 kr. i abonnementsgebyr og 1,25 kr. pr. minut, der tales.

A. Tegn graferne i et koordinatsystem.
B. Skriv en funktionsforskrift til hvert af de to abonnementer.
C. I hvilket punkt skærer de to grafer hinanden?
D. Hvad fortæller skæringspunktet om de to abonnementer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2022 af Christianfslag

A+B)

Okay så. Vi kan opstille de to abonnamenter som lineære funktioner. Funktionsforskriften for en lineær funktion er:

f(x)=a\cdot x+b

Her vil x være antallet af minutter, a vil være prisen per minut og b vil være abonnament prisen.

Abonnament A har intet gebyr per minut der bliver ringet, men en abonnament pris på 150 kr. Derfor bliver funktionen

f(x)=0\cdot x+150=150

Abonnament B har et gebyr på 1,25 kr. per minut og en abonnament pris på 20 kr. Derfor bliver funktionen

g(x)=1.25x+20

C)

Vi kan finde skæringspunktet ved at sætte de to ligninger lig med hinanden. Du skal altså udregne x i nedenstående udtryk

1.25x+20=150


Skriv et svar til: Mobil abonnement

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.