Matematik

målestokforhold

03. december 2022 af malthebt2008 - Niveau: 9. klasse

har brug for hjælp til den har opgave så hurtigt som muligt 

har brug for hjælp til opgave (4.4)

(tegn tværsnittet på svararket i målestoksforholdet 1:100)

opgaven hedder at tunellen er 2600 m lang og tværsnittet har et areal på 63,16m2 

jeg skal tegne tværsnittet på svararket i målestok forhold 1:100 

hvordan gør jeg det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2022 af StoreNord

Målestoksforhold er  "model over virkelighed".

Men hvilken facon har tværsnittet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2022 af StoreNord

M \texttt{\aa}lestoksforhold = \frac{model}{virkelighed} \; \; \; <=>

Model = M \texttt{\aa}lestoksforhold*virkelighed \; \; \; <=>

Model \; (i \; meter)\; \; = \frac{1}{100}*2600

Men dét tværsnit må du prøve at omsætte til meter*meter. Eller er det måske cirkelformet, så du kan bruge radius (både lodret og vandret)?
Det kunne selvfølgelig også være kvadratisk eller rektangulært; det ved du bedre end jeg.

Her er to muligheder:


Svar #3
03. december 2022 af malthebt2008

jeg var vedhæftet en fil med opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2022 af StoreNord

Jeg ser ikke nogen fil.

Hvis tværsnittet er som her https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1391192

er det nok meningen, at du skal tegne den i Geogebra.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2022 af ringstedLC

#3 Der er ikke vedhæftet noget!


Skriv et svar til: målestokforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.