Matematik

Differentialligninger - det haster

04. december 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej sp

Jeg har lavet disse opgaver. Noget siger mig, at det er fuldstændigt forkert, det jeg har lavet vil en hjælpende hånd ikke tjekke. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2022 af takforhjælpen01

kan du hjælpe mig siden du er så klog


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2022 af ringstedLC

a) Den omtalte formel fremgår ikke.

\begin{align*} 1+1\cdot e^x+x\cdot e^x &= 1+e^x+x\cdot e^x \\&= 1+(1+x)\cdot e^x \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2022 af ringstedLC

b) og c) Du beregner y ' til at være "0" og "-1.5". Det er ikke at løse diff. ligningerne.

Begyndelsesbetingelsen bruges til at beregne integrationskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2022 af mathon

Der er formentlig tale om PANSER-formlen.

\small \begin{array}{llllllll}\textbf{a)}\\&& y{\, }'=y+x\cdot e^x\\\\&& y+(-1)\cdot y=e^x\cdot x\\\\&& y=e^x\cdot \int e^{-x}\cdot e^x\cdot x\,\mathrm{d}x\\\\&& y=e^x\cdot \int x\,\mathrm{d}x\\\\&& y=e^x\cdot \left ( \frac{1}{2}x^2+C \right )\\\\\\&& y=C\cdot e^x+ \frac{1}{2}x^2\cdot e^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2022 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2022 af takforhjælpen01

sabrina kan du hjælpe mig med mine opg tak


Skriv et svar til: Differentialligninger - det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.