Matematik

Hjælp til matematik opgaver.

05. december 2022 af Rosa111 - Niveau: 9. klasse

Hej folkens! Hvis I forstå disse opgaver, så skriv til mig venligst.

1: Ea tjener i gennemsnit 80 kr. på torsdage og i gennemsnit 100 kr. på fredage.

Hvor meget tjener Ea i gennemsnit mere ppå fredage end på tordage?

2: Ea og Laura har tilsammen tjent 450 kr. De fordeler pengene, så Ea får dobbelt så mange penge som Laura.

Hvor mange penge får Ea?

På forhånd, tak. Forsæt en god dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2022 af Moderatoren

Jeg forstår dem – hvad forstår du ikke? 

Hvad er du fx i tvivl om i første opgave? 
Ea tjener 100 kr. på fredage. 80 kr. på torsdage. Hvor meget ekstra tjener Ea på fredage?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2022 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{lllllll}\textup{Fordeling:}\\&& \begin{array}{|c|c|c|}\hline \textbf{Ea}&\textbf{Laura}&\textbf{Tilsammen}\\ \hline 2x&x&3x=450\\ \hline \end{array}\\\\&\text{Ligning:}\\&&3x=450\\\\&& x=150\\\\\\&& \begin{array}{|c|c|c|}\hline \textbf{Ea}&\textbf{Laura}\\ \hline 300&150\\ \hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.