Biologi

Enzymer

22. december 2022 af Annicca (Slettet) - Niveau: C-niveau
Vi har i biologi lavet et forsøg med fordøjelsesenzymet pepsin.
Til dette lyder et spørgsmål: “ Hvis man varmede glas D op til en temperatur over 50°C, ville man så også se nedbrydningen af æggeblommen?”

Det der er i glas D er følgende: vand, pepsin, saltsyre og et lille stykke æggeblomme
(Billede er vedhæftet).

Mit umiddelbare gæt ville være, at enzymet denaturerer, fordi temperaturen simpelhen er for høj - enzymets (pepsin) temperaturoptimum ligger (ifølge et skema) på ca. 37 celsius.



Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2022 af Christianfslag

Uden at have læst forsøgsvejledningen vil jeg vurdere at dit gæt er meget kvalificeret. Enzymer vil typisk hurtigt efter deres temperaturoptimum denaturere (hvis opvarmningen fortsætter), og i dit tilfælde sker der en meget drastisk opvarmning, der næsten helt sikkert har denatureret alt den tilstedeværende pepsin.


Skriv et svar til: Enzymer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.