Matematik

Hvordan isolere man et bogstav i en funktion/formel?

28. december 2022 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Hvordan isolere man h i denne formel?

h/2-10=M

Kan man ikke isolere det på denne måde?:

M*2-10=-h

Eller hvordan vil i opstille det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2022 af ringstedLC

Du har isoleret "-h" og det er ikke gjort rigtigt.

\begin{align*} \tfrac{h}{2}-10 &= M \\ \tfrac{h}{2}-10+10 &= M+10 \\ h &= (M+10)\cdot 2 \\h &= 2M+20 \end{align*}


Svar #2
04. januar 2023 af SkolleNørd

Hvordan bliver det pludselig til:

 \frac{h}{2}-10+10=M+10

Er der ikke en regel om at man bare kan rykke på den og så sætte det modsatte tegn og dette samme med h= (M+10)*2

Er dette ikke nok uden at man skal gange det ind.

For det tredje hvordan kan man overhovedet regne dette ud, da der kun vil komme nogle forskellige tal med bogstaver ved deres side?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2023 af ringstedLC

Da du ikke har isoleret rigtigt i #0, viser jeg isoleringen på den "tunge" måde ved at lægge "10" til på begge sider af lighedstegnet for at isolere / 2.

Jo, - det er den letteste måde at flytte et led til den modsatte side:

\begin{align*} a-b &= c \\ a &= c+b \end{align*}

Men det kræver jo, at man gør det rigtigt...

Du kan aflevere begge resultater.

Du skal isolere, - ikke beregne h. Det vil sige, at du her får h udtrykt ved M


Skriv et svar til: Hvordan isolere man et bogstav i en funktion/formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.