Matematik

cirkel ligning

16. januar 2023 af ho123 - Niveau: C-niveau

har brug for hjælp til opgave 8 a og b


Svar #1
16. januar 2023 af ho123

og opgave 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2023 af peter lind

Se din formelsamling eller din bog


Svar #3
16. januar 2023 af ho123

til opgave 9?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2023 af peter lind

a) Benyt dit CAS værktøj

b) Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0


Svar #5
16. januar 2023 af ho123

når jeg har fundet x hvad med y koordinaten


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2023 af StoreNord

Indsæt den fundne x i f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{8b)}\\& \textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}\\&&\begin{matrix} (x-3)^2+ ( y-4 )^2=25\\y=12-x \end{matrix}\\\\&\textup{hvoraf:}\\&&(x-3)^2+ (12-x-4 )^2=25\\\\&& (x-3)^2+ (8-x )^2=25\\\\&& x^2-6x+9+64-16x+x^2=25\\\\&& 2x^2-22x+48=0\\\\&& x^2-11x+24=0\\\\&&x=\left\{\begin{matrix} 3\\8 \end{matrix}\right.\\\\& \textup{Koordinerede }y\textup{-v\ae rdier:}\\&&y=\left\{\begin{matrix} 12-3=9\\12-8=4 \end{matrix}\right.\\\\&\textup{dvs sk\ae ringspunkterne:}\\&&(3,9)\quad \textup{og}\quad (8,4) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{9b)}\\&& \textup{Define }f(x)=\ln(x)-0.05x^2-x-4\qquad x>0\\\\&& \textup{Define }fm(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x))\\\\&& \textup{solve}\left ( f_m(x)=0,x \right )\Rightarrow x=\frac{10}{11}=0.909091\\\\&& f\left ( \frac{10}{11} \right )=-5.04572\\\\&& P=(0.909091,-5.04572) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2023 af mathon

korrektion:

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{9b)}\\&& \textup{Define }f(x)={\color{Red} 10}\ln(x)-0.05x^2-x-4\qquad x>0\\\\&& \textup{Define }fm(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x))\\\\&& \textup{solve}\left ( f_m(x)=0,x \right )\Rightarrow x=5\sqrt{5}-5=6.18034\\\\&& f\left (5\sqrt{5}-5 \right )=6.12356\\\\&& P=(6.18034,6.12356) \end{array}


Skriv et svar til: cirkel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.