Matematik

vækstrate og fremskrivningfaktor

18. januar 2023 af rasmus2525 - Niveau: B-niveau

i 2014 blev der solgt 843 tons økologisk svinekød i Danmark. Denne mængde steg 30% i 2015 

a) bestem vækstrate og fremskrivningfaktor

b) Beregn, hvor meget den solgte mængde steg til i 2015

c) bestem, hvor meget økologisk svinekød der sælges i Danmark 2016, hvis væksraten igen er 30%


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2023 af Moderatoren

Hvis du får styr på vækstrate og fremskrivningsfaktor i din første tråd, så kan du sikkert også lave denne opgave.

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2063386

Hvis du ikke kan det, så skal du beskrive dine problemer, så man kan hjælpe dig. Man kan ikke hjælpe dig, når man ikke kender dine problemer med opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2023 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}&& y=f(x)=b\cdot a^x\\\\&& f(x+1)=b\cdot a^{x+1}=\left (b\cdot a^x \right )\cdot a=f(x)\cdot a=f(x)\cdot (1+r)=f(x)\cdot (1+0.30)\\\\&\textup{V\ae kstraten}&r=0.30\\\\\\&& f(x+1)=f(x)\cdot \left ( 1+0.30\right )=f(x)\cdot 1.30=f(x)\cdot a\\\\&\textup{Fremf\o ringsfaktor}&a=1.30\\\\\\\textbf{b)}\\& \textup{M\ae ngde i 2015}&\left (843\;\mathrm{ton} \right )\cdot 1.30^1\\\\\\\textbf{c)}& \textup{M\ae ngde i 2016}&\left (843\;\mathrm{ton} \right )\cdot 1.30^2 \end{array}


Skriv et svar til: vækstrate og fremskrivningfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.